PIT 010 staat voor je klaar, ook in deze coronatijd. Lees online  |  Afmelden
PIT 010
nieuwsbrief - mei 2020
Met de nieuwsbrief van PIT 010 blijf je op de hoogte van ons laatste nieuws, activiteiten in de Huizen van de Wijk en maak je kennis met teamleden en (actieve) buurtbewoners.
actueel
 
Huizen van de Wijk en PIT 010 in de tijd van corona
 
Ook PIT 010 volgt alle informatie rondom het coronavirus op de voet, zodat we ons kunnen aanpassen aan de meest recente RIVM-richtlijnen. Alle Huizen van de Wijk zijn voorlopig nog dicht. Onze dienstverlening is aangepast, maar online en telefonisch blijven we IJsselmondenaren zo goed als we kunnen ondersteunen.
Lees meer »
PIT 010 staat voor je klaar, ook met boodschappenhulp!
 
De Huizen van de Wijk zijn dicht, activiteiten liggen helaas nog stil: maar… online én telefonisch staan we gewoon voor je klaar. In deze video laten we zien hoe onze boodschappenhulp werkt. Heb je een (hulp)vraag of wil je gewoon even praten? Twijfel niet en neem contact met ons op!
Video boodschappenhulp »
Samen voor Zuid, samen sterk tegen corona
 
Corona brengt veel beperkingen, maar ook mooie acties zoals ‘Samen voor Zuid’. Begin april mocht PIT 010 deze actie uitvoeren in IJsselmonde, waarbij huishoudens die het door de coronacrisis extra lastig hebben, een steuntje in de rug kregen in de vorm van een gratis boodschappenpakket. Mede dankzij Unilever, vervoerder Trevvel, supermarkten Plus Lombardijen, Jumbo Keizerswaard en Dirk Keizerswaard, konden begin april 800 huishoudens blij gemaakt worden, waarvoor veel dank! 
Lees meer  »
meekijken met PIT 010
 
In de rubriek ‘meekijken met PIT 010’ kijk je mee met onze professionals, vrijwilligers en buurtbewoners om je een beeld te geven van hun dagelijkse activiteiten, óók tijdens corona. Dit keer spraken wij met Miranda, Ruud, Geertje en Josiane.
Miranda (sociaal werker kind- en tienerwerk PIT 010): "Het is even aanpassen!"
 
Miranda is een bekend gezicht bij alle kind- en tieneractiviteiten in IJsselmonde. Samen met haar collega Angelique organiseert zij leuke, leerzame (naschoolse) activiteiten en tijdens de schoolvakanties zorgen zij dat er áltijd iets te doen is! Sport, cultuur, school, werk, sociale vaardigheden, gezonde voeding&leefstijl, milieu: alles komt aan bod. Tijdens de coronaperiode waren de scholen lang gesloten en zagen Miranda's werkdagen er nét een beetje anders uit!
Lees het hele interview »
Ruud, wijkbuschauffeur, helpt waar hij kan!
 
Samen bereiken we meer en kunnen we meer mensen helpen, dat zeggen ook vrijwilligers Ruud en zijn vrouw. Ruud is normaal gesproken bestuurslid en chauffeur bij Wijkbus Groot-IJsselmonde, maar samen met zijn vrouw zet hij zich tijdens deze gekke periode in om andere buurtbewoners een handje te helpen!
Lees het hele interview »
Geertje (71) ontdekte via de gemeente de boodschappenhulp
 
Het coronavirus heeft veel invloed op het dagelijks leven. Ook onze dienstverlening is anders, we doen ons best om iedereen te blijven attenderen op de mogelijkheid gebruik te maken van onze hulp. Gelukkig ontving buurtbewoonster Geertje (71) een kaartje van de gemeente in de brievenbus. “Ik woon hier pas zes weken, dus ik ben heel blij dat ik ontdekte waar ik terecht kon. Nu doet PIT 010 de boodschappen voor me, dat is fijn.”
Lees het hele interview »
Josiane meldde zich aan om boodschappen te doen
 
Als we Josiane spreken, bellen we eigenlijk op precies het goede, maar ook het verkeerde moment. Ze staat net voor de deur om het nieuwe boodschappenlijstje op te halen bij de bewoonster die ze in deze periode helpt. “Ik heb eerder ook wel vrijwilligerswerk gedaan, maar toen ik de flyer zag, heb ik me hier eigenlijk meteen voor aangemeld. We moeten elkaar toch helpen in deze tijd, zeker de ouderen!'
Lees het hele interview »
activiteiten voor de jeugd in Ijsselmonde
 
Door het coronavirus zijn alle Huizen van de Wijk voorlopig dicht. Alle activiteiten zijn tijdelijk stopgezet. Voor de jeugd is er nu een aantal online activiteiten. 
gratis online
Jongeren Service Punt (JSP) start digitaal
 
Ben je tussen de 12 en 27 jaar en woon je in Rotterdam IJsselmonde? Het JSP van PIT 010 geeft je (gratis!) informatie, advies en hulp. Samen met jou gaan we op zoek naar de oplossing. Bel, app of mail ons als je een vraag hebt over school, stage en werk; problemen thuis; geldzaken en schulden; fonds- en toeslagaanvragen of situaties op straat. Lees verder
 
gratis online
Online huiswerkbegeleiding via videobellen
 
Thuis aan school werken, is soms bést lastig! Heb je hulp nodig, wil je graag wat éxtra uitleg of vind je een vak toch wel moeilijk?
Wij kunnen je helpen! Zit je op de basisschool of middelbare school? Meld je aan, wij koppelen je aan een van onze studenten. Lees verder
 
gratis Online 
Leer tekenen met het Kunstlab
 
Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Lijkt het je leuk om te leren tekenen en schilderen? Dan is het PIT 010 Kunstlab iets voor jou! Het maakt niet uit of je er goed in bent of niet, we gaan laten zien dat iedereen het kan! Lees verder en teken mee
 
TOT ZIENS BIJ PIT 010

PIT 010
Huis van de Wijk Grote Hagen
Grote Hagen 92
3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46
Volg ons
Twitter   Facebook  
PIT 010 beheert
...