Sonja: Huisbezoeken 75+ zijn fijn en nuttig | Doe net als Janine mee aan Empowerment & Beweging | 12 maart mantelzorgdiner Lees online  |  Afmelden
PIT 010
nieuwsbrief - maart 2020
Met de nieuwsbrief van PIT 010 blijf je op de hoogte van ons laatste nieuws, activiteiten in de Huizen van de Wijk, maak je kennis met teamleden en je leest over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.
actueel
 
Sonja: Huisbezoeken 75+ zijn fijn en nuttig
 
De gemeente Rotterdam en PIT 010 vinden het belangrijk dat het goed gaat met de ouderen in onze stad. Daarom organiseren we huisbezoeken voor 75-plussers in IJsselmonde. Maar.. Hoe vinden 75-plussers deze bezoeken nu zelf? We spraken Sonja, al ruim vijftig jaar bewoonster van Lombardijen, over haar ervaring.
Lees meer »
Doe net als Janine mee aan Empowerment & Beweging
 
Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk! De training Empowerment & Beweging is een leuke én gezellige manier om dat te doen: hoe ga je om met stress, hoe blijf je gezond en hoe krijg je meer vertrouwen in jezelf? Buurtbewoonster Janine deed mee en is heel enthousiast!
Lees meer  »
Geslaagde gesprekstraining voor medewerkers Financiële Campus
 
Een lastig formulier invullen, stapelt de post zich op of heb je een andere vraag over geldzaken? Je kunt altijd terecht bij onze Financiële Campus. Onze vrijwilligers, stagiaires en professionals volgen regelmatig trainingen, om jou altijd zo goed mogelijk op weg te kunnen helpen.
Lees meer  »
Ouderen 'langer thuis' in Rotterdam
 
De gemeente Rotterdam vindt dat haar bewoners oud moeten kunnen worden in hun eigen wijk, dicht bij hun sociale contacten. Daarom ondertekenden veertig partijen (corporaties, zorg- en welzijnsaanbieders, ouderenbonden) waaronder PIT 010 en de gemeente op maandag 17 februari het ‘Langer Thuis Akkoord’.
Lees meer »
Geslaagde praktijkdag Erasmus & PIT 010
 
Net als vorig jaar organiseerden Erasmus School of Health Policy and Management (ESHPM) en PIT 010 ook dit jaar een Praktijkdag voor 150 studenten Gezondheidswetenschappen. Het was een leuke en waardevolle dag, voor zowel de studenten, bewoners van IJsselmonde, vrijwilligers, als onze professionals!
Lees meer en bekijk de video »
meekijken met PIT 010
 
In de rubriek ‘meekijken met PIT 010’ kijk je mee met de werkzaamheden van onze professionals en vrijwilligers om je een goed beeld te geven van hun dagelijkse activiteiten. 
Martin, sociaal beheerder Huizen van de Wijk
 
Sinds begin februari werkt Martin bij PIT 010 als sociaal beheerder en ‘eigenaar’ van Huis van de Wijk Lombardijen. In het Huis van de Wijk werkt hij samen met de vrijwilligers om een mooie invulling te kunnen geven aan de programmering en activiteiten. We stelden Martin een aantal vragen.
Lees het hele interview »
Vrijwilliger in het zonnetje: Renso
 
Vrijwilligers zijn onmisbaar! Baliemedewerkers, gastvrouwen en -heren, activiteitenbegeleiders, huisbezoekers: sámen maken we IJsselmonde elke dag een beetje prettiger. We zetten onze vrijwilligers dan ook graag in het zonnetje! Dit keer spreken we met Renso, die al acht jaar als vrijwilliger actief is in Beverwaard.
Lees het hele interview »
Van vrijwilligerswerk naar betaalde baan: Jeffrey
 
Met vrijwilligerswerk help je een ander, maar… Ook jezelf. Zo kan vrijwilligerswerk een mooi middel zijn om nieuwe talenten te ontdekken, bepaalde vaardigheden te ontwikkelen en mensen te ontmoeten. Soms is een vrijwilligersfunctie zelfs een opstapje naar betaald werk, zoals bij Jeffrey bijvoorbeeld!
Lees het hele interview »
activiteiten in Ijsselmonde
 
Er is veel te doen in IJsselmonde. Een aantal activiteiten hebben we hieronder uitgelicht. Kijk voor het volledige aanbod in de agenda op onze website.  
donderdag Huis van de wijk grote hagen
Mantelzorgdiner 
 
Donderdag 12 maart (17.30 - 20.45 uur)
Zorg jij intensief voor iemand; voor je partner, kind, (groot)ouder of een vriend? Dan ben je mantelzorger en nodigen stichting Mantelaar en PIT 010 je graag uit voor donderdag 12 maart. Deelname is gratis. Lees verder
 
donderdag Huis van de wijk Lombardijen
Cursus Empowerment & Beweging
 
Start donderdag 12 maart (09.00 - 11.30 uur)
Stichting InMovement en PIT 010 geven de cursus Empowerment & Beweging, waar op een gezéllige manier wordt gewerkt aan beter en gezonder voor jezelf zorgen. Deelname is gratis. Lees verder
 
derde donderdag van de maand Huis van de Wijk lombardijen
Mamacafé Lombardijen
 
Derde donderdag van de maand (10.00 - 12.00 uur)
Krijg je binnenkort een kindje of ben je ouder van een baby, peuter, kleuter of scholier? Wil je graag ervaringen uitwisselen over het ouderschap? Kom langs bij de nieuwe locatie van het Mamacafé, in Lombardijen! Mamacafé is gratis.
Lees verder
woensdag en vrijdag Grote hagen - lombardijen - de focus
Jeugdfondsen inloopspreekuur
 
Er zijn verschillende fondsen en stichtingen in Rotterdam die gezinnen ondersteunen. Wij helpen je graag met het doen van een aanvraag voor ondersteuning. Kom langs op ons spreekuur. Je hoeft geen afspraak te maken en onze hulp is gratis. Op onze website staat waar en wanneer de spreekuren zijn. Lees verder
Ook iets organiseren in een Huis van de Wijk?
 
Heb jij een goed idee voor jouw wijk? Lijkt het je leuk om een activiteit of workshop te organiseren in een van de vier Huizen van de Wijk in IJsselmonde? Als bewoner? Of als vereniging, club of bewonersgroep? Dat kan!
Lees meer »
vrijwilligerswerk
 
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in je eigen buurt?
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Lijkt het je leuk om anderen te helpen, dingen te organiseren? Wil je meer weten over waar jouw inzet in IJsselmonde nodig is? Kom dan langs bij de inloopochtend voor vrijwilligerswerk, elke vrijdag van 10.00 - 13.00 uur in Huis van de Wijk Grote Hagen. 
Lees meer  »
Vrijwilligersvacatures in de spotlight
Op onze website vind je meer vrijwilligersvacatures. Naar de vacatures
 
Vrijwilliger 75+ huisbezoeken
Lijkt het jou leuk om onderdeel te zijn van het vrijwilligersteam voor huisbezoeken aan 75-plussers? Heb jij ook een warm hart voor onze ouderen? Meld je aan! Lees meer
 
 
Gastvrouw/-heer voor Huis van de Wijk Lombardijen
Voor Huis van de Wijk Lombardijen, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team achter de bar komen versterken. Ben jij goed in de omgang met mensen en flexibel inzetbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees meer
 
Docent computerles bij de Participatiecampus
Ben jij een beetje handig met computers en internet? Meld je aan als computerdocent bij de Participatiecampus! Als docent geef je computerles aan mensen die computervaardigheden onvoldoende beheersen. Lees meer
TOT ZIENS BIJ PIT 010

PIT 010
Huis van de Wijk Grote Hagen
Grote Hagen 92
3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46
Volg ons
Twitter   Facebook  
PIT 010 beheert
...