Gebiedsgids 65+ IJsselmonde verschenen | Wil de Wit ontvangt Erasmusspeld | Huiswerkklas brengt buurt bij elkaar Lees online  |  Afmelden
PIT 010
nieuwsbrief - december 2019
Met de nieuwsbrief van PIT 010 blijf je op de hoogte van ons laatste nieuws, activiteiten in de Huizen van de Wijk, maak je kennis met teamleden en je leest over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.
actueel
 
Fijne feestdagen!
 
De kerstvakantie staat voor de deur, namens het team van PIT 010 wensen wij daarom iedereen alvast graag hele fijne feestdagen en een mooi nieuwjaar!

Op onze website vind je informatie over de aangepaste openingstijden van de Huizen van de Wijk van maandag 23 december tot en met vrijdag 3 januari.
Lees meer »
Nieuwe editie Gebiedsgids 65+ IJsselmonde is verschenen
 
Ouder worden en actief blijven? Wilt u gezellige dingen doen in uw wijk? Of zou u wel eens aan willen schuiven bij een wijkrestaurant? Of zoekt u praktische informatie en adressen? De Gebiedsgids 65+ wijst u de weg in IJsselmonde! De nieuwe Gebiedsgids valt binnenkort ook bij u op de deurmat. Ontvangt u geen gids, maar bent u wel nieuwsgierig? U kunt een exemplaar ophalen in één van de Huizen van de Wijk in IJsselmonde of downloaden van onze website.
Lees meer  »
Supervrijwilliger Wil de Wit ontvangt Erasmusspeld
 
Vrijwilligers zijn onmísbaar in Rotterdam, samen zorgen zij dat de stad elke dag een beetje mooier en gezelliger wordt. Soms verdient een vrijwilliger het om éxtra bedankt te worden. Wil de Wit ontving van de gemeente Rotterdam daarom de ‘Erasmusspeld’. Wethouder Sven de Langen (volksgezondheid, zorg, ouderen en sport) reikte de Rotterdamse onderscheiding uit tijdens een diner voor ouderen in ontmoetingscentrum Kreileroord.
Lees meer  »
Reportage: Dag van de vrijwilliger
 
De gemeente Rotterdam wil alle vrijwilligers graag ontzettend bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar. Om de 'Dag van de Vrijwilliger’ te vieren, werd op vrijdag 6 december in alle Huizen van de Wijk een feestelijke high tea georganiseerd voor alle vrijwilligers in IJsselmonde. Zoetigheden, hartige snacks en eindeloos veel lekkers stonden voor hen klaar. Op onze website vind je leuke foto's en filmpjes van deze dag.
Lees meer »
Huiswerkklas brengt buurt bij elkaar!
 
Ieder vak op school brengt huiswerk en toetsen met zich mee. Maar… soms is de stof toch best moeilijk, dan kan huiswerkbegeleiding goed helpen! Onder andere in Huis van de Wijk de Dijk is er daarom de Huiswerkklas, een huiswerkklas die de buurt bij elkaar brengt! Een aantal moeders van de kinderen zorgt voor het avondeten in 'de Singel'. Een gezellige en smakelijke afsluiter. Bekijk op onze website het filmpje met een mooie sfeerimpressie van deze huiswerkklas.
Lees meer »
Zorgen over iemand die eenzaam is?
 
Heb je je buurman of -vrouw al een paar dagen niet gezien? Misschien valt je iets op, dat anders is dan anders. Blijven de gordijnen dicht, raakt de brievenbus overvol? Herken de signalen van eenzaamheid, samen kunnen we iemand verder helpen! Laat ons weten als je je zorgen maakt, misschien kunnen we iemand sámen verder helpen.
Lees meer  »
meekijken met PIT 010
 
In de rubriek ‘meekijken met PIT 010’ kijk je mee met de werkzaamheden van onze professionals en vrijwilligers om je een goed beeld te geven van hun dagelijkse activiteiten. Dit keer: Yasemin Kot, medewerker vroegsignalering,  baliemedewerker en taaldocent Handan en (ex!)vrijwilliger René.
Yasemin, medewerker vroegsignalering
 
Dit keer stellen we een aantal vragen om Yasemin Kot, medewerker vroegsignalering PIT 010, te leren kennen.
Hoi! Kun je jezelf even kort voorstellen?
Natuurlijk! Mijn naam is Yasemin Kot, ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Rotterdam. Ik ben bij PIT begonnen als vrijwilliger en heb na een aantal maanden de kans gekregen om officieel in dienst te treden als medewerker vroegsignalering!
Lees het hele interview »
Handan, baliemedewerker en taaldocent
 
Baliemedewerkers, gastvrouwen en -heren, activiteitenbegeleiders: sámen met veel vrijwilligers maken we IJsselmonde elke dag een beetje prettiger. We zetten hen dan ook graag in het zonnetje! Dit keer zijn we in Huis van de Wijk de Dijk, om baliemedewerker en taaldocent Handan te spreken.
Lees het hele interview »
Van vrijwilligerswerk naar betaalde baan: René
 
Met vrijwilligerswerk help je een ander, maar… Ook jezelf. Zo kan het een mooi middel zijn om nieuwe talenten te ontdekken, bepaalde vaardigheden te ontwikkelen en mensen te ontmoeten. Soms is het zelfs een opstapje naar betaald werk, zoals bij René bijvoorbeeld! Na 1,5 jaar vrijwilligerswerk gedaan te hebben, kreeg hij bij Laurens de kans voor een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leergang) Verzorgende, waar hij werken en leren kon combineren.
Lees het hele interview »
activiteiten in Ijsselmonde
 
Er is veel te doen in IJsselmonde. Een aantal activiteiten hebben we hieronder uitgelicht. Kijk voor het volledige aanbod in de agenda op onze website.  
dinsdag (januari t/m april) Huis van de wijk de focus
Empowerment & beweging
 
Start dinsdag 14 januari
Wil je je gezonder en fitter voelen? Doe dan mee met de cursus Empowerment & Beweging in Huis van de Wijk de Focus! Je leert alles over een gezonde leefstijl: van goed voor je zelf zorgen, zelfvertrouwen en een positieve mindset, tot gezonde voeding en voldoende beweging! Deelname is gratis. Lees verder
 
derde donderdag van de maand Huis van de Wijk lombardijen
Nieuw: Mamacafé Lombardijen
 
Vind je het leuk om andere ouders uit de wijk te ontmoeten? Krijg je binnenkort een kindje of ben je ouder van een baby, peuter, kleuter of scholier? Wil je graag ervaringen uitwisselen over het ouderschap? Kom langs bij de nieuwe locatie van het Mamacafé, in Lombardijen! Mamacafé is gratis. Lees verder
Ook iets organiseren in een Huis van de Wijk?
 
Heb jij een goed idee voor jouw wijk? Lijkt het je leuk om een activiteit of workshop te organiseren in een van de vier Huizen van de Wijk in IJsselmonde? Als bewoner? Of als vereniging, club of bewonersgroep? Dat kan!
Lees meer »
vrijwilligerswerk
 
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in je eigen buurt?
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Lijkt het je leuk om anderen te helpen, dingen te organiseren? Wil je meer weten over waar jouw inzet in IJsselmonde nodig is? Kom dan langs bij de inloopochtend voor vrijwilligerswerk, elke vrijdag van 10.00 - 13.00 uur in Huis van de Wijk Grote Hagen. 
Lees meer »
Vrijwilligersvacatures in de spotlight
Op onze website vind je meer vrijwilligersvacatures. Naar de vacatures
 
Assistent beheerder voor Huis van de Wijk Lombardijen
Voor Huis van de Wijk Lombardijen, zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die de beheerder kan ondersteunen. Ben jij goed in de omgang met mensen? Werk jij graag oplossingsgericht? Dan zoeken we jou! Lees meer
 
 
Baliemedewerker Huis van de Wijk Lombardijen
Voor Huis van de Wijk Lombardijen zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het team achter onze ontvangstbalie komt versterken. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger met een sociaal hart die het leuk vindt om het visitekaartje van PIT 010 te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees meer
 
Gastvrouw, -heer voor Huis van de Wijk Lombardijen
Voor Huis van de Wijk Lombardijen, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team achter de bar komen versterken. Ben jij goed in de omgang met mensen en flexibel inzetbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees meer
TOT ZIENS BIJ PIT 010

PIT 010
Huis van de Wijk Grote Hagen
Grote Hagen 92
3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46
Volg ons
Twitter   Facebook  
PIT 010 beheert